Home » Blog » Renovatie Rechtbank Rotterdam

OverheidProjectenRenovatie Rechtbank Rotterdam

20 januari 2021

MICRO GEPERFOREERDE PANELEN
ONZICHTBARE GELUIDSABSORPTIE.

PROJECT

Een bijzonder project waar aan mee hebben mogen werken is voor ons de verbouwing van de Rechtbank Rotterdam. Bij dit gebouw op de Kop van Zuid waren overzichtelijkheid en een heldere vormgeving van groot belang naast een goede akoestiek.

Klik op onderstaande afbeeldingen voor een grotere weergave.

LUCAS VAN DER WEE | FOTOGRAFIE
LUCAS VAN DER WEE | FOTOGRAFIE
LUCAS VAN DER WEE | FOTOGRAFIE
LUCAS VAN DER WEE | FOTOGRAFIE

MATERIAAL BALIESCHERMEN:
MICRO GEPERFOREERD MATERIAAL

De balieschermen zijn gemaakt van micro geperforeerd akoestisch materiaal. Dit betekent dat er gaatjes in de tussenschermen zitten met een diameter van 1 millimeter. Samen met het isolatiemateriaal dat daarachter zit, draagt dit bij aan de juiste akoestiek voor zo’n open ontvangsthal.

Door de openheid van deze ruimte was het van groot belang dat er niet te veel galm zou zijn. Daarnaast moest de balans gevonden worden tussen een goede spraakverstaanbaarheid bij de balie zelf, maar de gesprekken mochten natuurlijk niet verstaanbaar zijn voor de wachtenden in de ontvangsthal of bij de andere balies. Enerzijds vertrouwelijkheid en verstaanbaarheid per balie, anderzijds openheid en overzichtelijkheid voor het geheel. Dit alles met een design dat past in de heldere en transparante vormgeving van de rechtbank.