Home » Design geperforeerde panelen

Project: Collegezalen Universiteit Maastricht
Architect: Architecten a/d Maas
Fotografie: Laurent Stevens

Project: Collegezalen Universiteit Maastricht
Architect: Architecten a/d Maas
Fotografie: Laurent Stevens

Project: Collegezalen Universiteit Maastricht
Architect: Architecten a/d Maas
Fotografie: Laurent Stevens

Design geperforeerde panelen

Bij de toepassing van akoestische materialen in de praktijk, speelt design een minstens zo grote rol als akoestiek. Met design geperforeerde materialen is het mogelijk om het design van een ruimte op een nog hoger plan te trekken. In principe is alles mogelijk. Elke ontwerp, elk logo, elke kleur.

Types design perforatie

Door het wisselen met de grootte van de perforaties en de onderlinge afstand is werkelijk elk ontwerp om te zetten in akoestisch geperforeerd plaatmateriaal.

Portretten, logo’s en landschappen gemaakt van akoestische materialen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk! Door te spelen met de grootte van de perforaties en de onderlinge afstand kan ieder uniek design werkelijkheid worden.

Deze techniek wordt veel gebruikt bij bedrijven om een logo op de wand te plaatsen. Het grote voordeel is dat door het gebruik van akoestisch materiaal bijvoorbeeld ook een groot gedeelte galm in bijvoorbeeld een hal op deze manier weggehaald kan worden. Zonder dat het zichtbaar is dat hiervoor akoestisch materiaal wordt toegepast.

Binnen ons aanbod kun je kiezen uit een grote variëteit aan decoren. Zodat het akoestische materiaal optimaal past binnen het design van de ruimte. Zo zijn er laminaat uni-decoren in een effen kleur beschikbaar, maar ook met een houtlook een betonlook en op aanvraag zijn de panelen ook in fineer beschikbaar. Het is zelfs mogelijk om een digitale print te plaatsen op bepaalde micro geperforeerde panelen. Alle panelen worden op maat gemaakt en het is ook mogelijk om te kiezen voor dubbelzijdig decoratieve panelen.

Micro perforatie en design

Wist je dat het mogelijk is dat je van een afstand niet eens ziet dat deze materialen geperforeerd zijn? Onze microgeperforeerde panelen hebben zo’n kleine perforaties dat het lijkt alsof je een standaard decoratief paneel toepast. De akoestische waarde van deze panelen is vrijwel onzichtbaar.

Door het gebruik van micro geperforeerd HPL voorzien van een digitale print is het heel makkelijk om akoestiek en design te combineren. Je ziet namelijk niet welke delen wel of niet uit akoestisch materiaal bestaan.

Veel klanten kiezen voor deze panelen met micro perforaties juist omdat dit past in een strak en industrieel design. Wij laten deze perforaties laseren of stansen in in de toplaag plaatmateriaal. Met onze technieken kunnen wij alle type afwerkingen micro perforeren.

Een selectie van onze producten

Matude, plaatmateriaal, Bram, showroom,

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave