Home » Micro geperforeerde panelen

Micro geperforeerde panelen – Egger Decoren

Micro geperforeerde panelen – Egger Decoren

Micro geperforeerde panelen – Egger Decoren

Micro geperforeerde panelen – Egger Decoren

Micro geperforeerde panelen

Micro geperforeerde panelen zijn zeer geschikt om hoge akoestische waarden te combineren met design. De variatie in vormgeving, dikte, afwerking en absorptiewaarde zorgen voor een brede toepasbaarheid.

Types micro perforatie

Er zijn vele verschillende mogelijkheden in het assortiment van de micro geperforeerde panelen. Het verschil zit hem in de grootte van de perforatie (van 0,5 mm diameter tot 2,0 mm) en de afstand tussen de perforaties.

Door het micro-formaat van de perforaties, zijn deze perforaties niet dominant in de ruimte aanwezig. Ze bieden de mogelijkheid om met behoud van de uitstraling van het interieur de akoestiek te verbeteren. Micro-geperforeerde materialen zijn onder andere te gebruiken in wanden, plafonds, bureau-schermen en kastdeuren.

Binnen ons aanbod kun je kiezen uit een grote variëteit aan decoren. Zodat het akoestische materiaal optimaal past binnen het design van de ruimte. Zo zijn er laminaat (HPL) en melamine uni-decoren in een effen kleur beschikbaar, maar ook met een houtlook een betonlook. Ook in de fineren hebben wij een breed assortiment beschikbaar. Het is zelfs mogelijk om een digitale print te plaatsen op bepaalde micro geperforeerde panelen. Alle panelen worden op maat gemaakt en het is ook mogelijk om te kiezen voor dubbelzijdig decoratieve panelen zodat ze tevens als kastdeuren te gebruiken zijn.

Micro perforatie en design

Wist je dat het mogelijk is dat je van een afstand niet eens ziet dat deze materialen geperforeerd zijn? Onze micro geperforeerde panelen hebben zo’n kleine perforaties dat het lijkt alsof je een standaard decoratief paneel toepast. De akoestische waarde van deze panelen is vrijwel onzichtbaar.

Door het gebruik van micro geperforeerd HPL voorzien van een digitale print is het heel makkelijk om akoestiek en design te combineren. Je ziet namelijk niet welke delen wel of niet uit akoestisch materiaal bestaan.

Veel klanten kiezen voor deze panelen met micro perforaties juist omdat dit past in een strak en industrieel design. Wij laten deze perforaties laseren of stansen in in de toplaag plaatmateriaal. Met onze technieken kunnen wij alle type afwerkingen micro perforeren.

Dat akoestische materialen helemaal niet onzichtbaar hoeven te zijn en juist het design op een hoger plan kan tillen, bewijst het project bij de Rechtbank Rotterdam. De balie-schermen, gemaakt van micro geperforeerde materialen, dragen juist bij aan de heldere vormgeving van de ontvangsthal. Het oog wil ook wat! En de brede balie-schermen geven een comfortabel gevoel. Het is overduidelijk dat het niet de bedoeling is, dat de persoon bij de balie naast je, mee kan luisteren met je gesprek.

Micro geperforeerde panelen

Micro geperforeerde panelen

Micro geperforeerde panelen

Micro geperforeerde panelen

Micro geperforeerde panelen

Micro geperforeerde panelen

Voorbeelden van het gebruik van micro geperforeerde panelen

Een bijzonder project voor ons is de verbouwing van de Rechtbank Rotterdam. Bij dit gebouw op de Kop van Zuid waren overzichtelijkheid en een heldere vormgeving van groot belang naast een goede akoestiek. Door de toepassing van micro geperforeerd akoestisch materiaal in de balie-schermen werden beide doelstellingen gerealiseerd.

Voor een advocatenkantoor op de ZuidAs in Amsterdam zijn we aan de slag gegaan met het verbeteren van de akoestiek. Hier is er sprake van onzichtbare geluidsabsorptie. We hebben namelijk de vide-randen bekleed met micro geperforeerd fineer. Dat maakt dat je de gaatjes in het fineer van een afstand niet ziet. In combinatie met het isolatiemateriaal dat achter het fineer is geplaatst, levert dat een flinke akoestische winst op in deze hal met meerdere verdiepingen.

Bij het Da Vinci-college in Roosendaal zijn er verschillende afbeeldingen van Mona Lisa op de wand geprint. Dit geheel bestaat zowel uit micro-geperforeerde materialen als uit materiaal dat niet geperforeerd is. De toplaag bestaat uit geprint HPL en daarop is iedere gewenste afbeelding te plaatsen. Dit ontwerp met de Mona Lisa’s is dan ook speciaal voor het Da Vinci-college ontworpen.

Zoals je ziet, alles wat geprint kan worden, kan op akoestisch materiaal verwerkt worden. Daarmee gaat er op het gebied van design een wereld open. Werkelijk alles is mogelijk!

De collectie TOPPERFO panelen

Klik op de afbeelding om deze in grootformaat te bekijken en onderaan ieder product bevindt zich een link naar het productblad

Referenties