Home » Blog » Rodenborch College Rosmalen

OnderwijsProjectenTOPAKUSTIKRodenborch College Rosmalen

27 juli 2023

RODENBORCH COLLEGE ROSMALEN
TOPAKUSTIK ARIA.

In dit schoolgebouw, ontworpen door RoosRos Architecten, heeft Janse Afbouw het Topakustik Aria Plus lineair gegroefde materiaal voor de vide-randen geplaatst. Het nieuwe Rodenborch College in Rosmalen is in juli 2022 opgeleverd. In de centrale ruimte van de school hebben wij Topakustik ARIA-Plus 28/4 geadviseerd toe te passen omdat hier veel leerlingen samenkomen en het belang van akoestische voorzieningen nóg groter is. Kenmerkende elementen in deze centrale hal zijn de vloeiende vormgeving en de hoeveelheid licht dat door de gevels en het plafond naar binnen komt. In combinatie met de keuze voor lichte houtsoorten (trap en vide-randen) zorgt dit voor een energieke uitstraling.

Matude TOPakustik Aria Plus 28/4
Matude TOPakustik Aria Plus 28/4
Matude TOPakustik Aria Plus 28/4
Matude TOPakustik Aria Plus 28/4
Matude TOPakustik Aria Plus 28/4
Matude TOPakustik Aria Plus 28/4

WANDAFWERKING VAN DE VIDE:
TOPAKUSTIK ARIA PLUS 28/4M

 

Voor de akoestische wandafwerking (balustrades) in dit project is ons product TOPAKUSTIK ARIA-Plus 28/4M toegepast. Deze lamellen zorgen voor een natuurlijke, frisse uitstraling. De afwerking van de zichtzijde is uitgevoerd in massief vurenhout inclusief knoesten. De kern bestaat uit een geperforeerd zwart MDF. De lineaire groeven in de toplaag en de zwarte kern zorgen voor een diepte-effect, hierdoor worden de massieve vlakken geaccentueerd. In dit project zijn op enkele posities buigzame lamellen toegepast. Deze lamellen zijn aan de achterzijde voorzien van groeven om flexibiliteit te krijgen om deze uiteindelijk in bochten te kunnen monteren. Tevens zijn er maatwerk gebogen randlijsten geproduceerd voor de boven- en onderkant van de balustrades.

Bent u op zoek naar (technische) advisering over akoestiek en de maatwerk mogelijkheden die onze TOPakustik Aria Plus panelen u kunnen bieden? Neem dan contact met ons op!

Product: Topakustik ARIA-Plus 28/4M Lamellen
Toplaag: massief vuren toplaag inclusief knoesten
Behandeling: natuurlijk lakafwerking op waterbasis
Kern: Zwart MDF (NAF – Géén toegevoegde formaldehyde)


Architect: RoosRos (https://www.roosros.nl/project/rodenborch-college-rosmalen/)
Realisatie: Janse Afbouw
Hoofdaannemer: Burgland Bouw
Fotografie: Boudewijn Boer (Behalve de foto hier direct onder, deze is van Lucas van der Wee)

Matude TOPakustik Aria Plus 28/4
Matude TOPakustik Aria Plus 28/4
Foto: Lucas van der Wee